Hondenverzekering

hondenverzekeringEen hondenverzekering wordt vandaag de dag steeds vaker voor je trouwe huisdier afgesloten. Helaas denken veel huisdiereigenaren pas aan de verzekering als de hond al ziek is. Als je zo laat je verzekering afsluit dan zijn bepaalde aandoeningen direct uitgesloten. Het is slim om je hond zo vroeg mogelijk te verzekeren. Je betaalt dan een extra lage premie en alle aandoeningen vallen gewoon onder de verzekering. Dit gebeurd dan gewoon zonder uitsluitingen en het maakt niet uit of je een rashond of vuilnisbak hebt. Iedere hond kan worden verzekerd en uiteraard tegen een scherpe verzekeringspremie. De kosten van je verzekering hond heb je al snel terug verdiend als je dit vergelijkt met de hoge kosten. Vanaf nu is je hond gewoon verzekerd voor vrijwel alle aandoeningen.

Consulten bij de dierenarts of specialist

Het gebeurd steeds vaker dat een hond zonder hondenverzekering wordt doorgestuurd naar de specialist. Vooral als een dierenarts gewoon zeker wil weten wat de hond mankeert. Natuurlijk gaat het om het welzijn van je trouwe viervoeter en kies je ervoor om naar de dierengeneeskunde faculteit te gaan. Alleen het nadeel is dat de consultprijzen soms tot wel tien keer zo hoog liggen als bij je eigen dierenarts. Vooral als er noodhulp nodig is in het weekend betaal je veel geld voor een behandeling. Maar als er nood is in het weekend dan kan je vaak niet bij je eigen arts terecht. Je bent dan aangewezen op de specialist waarbij je veel geld voor een consult betaalt. Bij een hondenverzekering zijn de consult kosten van de specialist gewoon verzekerd. Afhankelijk van het soort honden verzekering dat je afsluit kan dit oplopen tot 100%. Je kan dan zonder problemen doorverwezen worden naar de specialist.

Castratie of gebitsproblemen

Door gedragsproblemen of uit voorzorg kan er gekozen worden voor een castratie. Vooral bij reutjes wordt er vaak gekozen voor een castratie. De kosten hiervan zijn al snel € 160 en we hebben het dan nog niet eens over het consult. Afhankelijk van het soort hondenverzekering dat je hebt afgesloten worden de kosten van een castratie gewoon meegenomen. Je hond kan zo zonder extra kosten behandeld worden bij gedragsproblemen. Daarnaast komt één van de nummer 1 gezondheidsproblemen bij honden aanbod en dat zijn gebitsproblemen. Vooral rashonden hebben last van gebitsproblemen en deze problemen kunnen aardig in de papieren lopen. Vaak is voor het trekken van tanden een narcose nodig. Het trekken van tanden en kiezen is soms net zo duur als een castratie. Kosten die je niet een paar keer per jaar wil terugzien.

Verzekering hond online vergelijken

Je kan de premie van je dierenverzekering online vergelijken. Let niet alleen op de maandprijs, maar vooral op wat er precies verzekerd is. Hier zitten veel verschillen in als je het naast elkaar gaat leggen. Zo is het bedrag dat per jaar verzekerd is enorm verschillend bij de verschillende verzekeringen. Naast het bedrag kan je online vergelijken welke zorg er precies vergoed wordt. Sommige zorgkosten zijn namelijk uitgesloten en het is slim om te kijken welke kosten misschien handig zijn om voor jou hond te dekken. Dit kan je doen door de verzekeringen online te vergelijken.

Juridische problemen met hond

Heeft u een juridisch probleem met uw hond? Neem een kijkje op de website van hondenjurist.nl