petplanPetplan Nederland is speciaal opgericht om zorgverzekeringen voor honden en katten op te zetten. Wereldwijd is de verzekeringsmaatschappij in verschillende landen actief met dierenverzekeringen. De Engelse variant is zelfs de grootste dierenverzekering ter wereld. De zorgverzekering is bedacht en opgezet door dierenartsen doordat ze precies weten welke zorg regelmatig nodig is. De declaraties in Nederland worden verzorgd door Unigarant een verzekering dat onderdeel is van de ANWB. Door samen te werken met twee vertrouwde partners weet je zeker dat de zorg van Petplan Nederland gegarandeerd wordt.

Basisverzekering Petplan

Petplan Nederland heeft verschillende vormen huisdierenverzekeringen. De meest voordelige verzekering is de basisverzekering. Standaard ben je hierbij verzekerd tegen ongeval en ziekte. Hierbij zijn altijd meer dan duizend verschillende behandelingen standaard meeverzekerd. Dit zijn de meest voorkomende behandelingen afhankelijk van het soort huisdier. Zo komt bij een hond een gebroken poot sneller voor dan een niesziekte bij katten. Meer dan 1.000 behandelingen zijn gewoon standaard verzekerd in het basispakket. Daarnaast krijg je vergoedingen tot een maximaal bedrag per jaar. Bij het basispakket is dit het laagste bedrag.

Plus verzekering bij Petplan Nederland

Bij de plus verzekering bij Petplan Nederland is in ieder geval alles uit de basis verzekerd. Bovenop de basis ben je verzekerd voor preventieve zorg zoals inentingen. Daarnaast is intensieve zorg zoals een MRI scan of CT scan. Verder zijn kosten voor de gebit verzorging van je huisdier inbegrepen en eventuele kosten voor extra zorg in het buitenland. De totale vergoeding per jaar ligt ook een stuk hoger.

Totaal verzekering

De meest uitgebreide zorgverzekering voor huisdieren is de totaal verzekering. De preventieve zorg is nu tot € 80 in plaats van € 40 en de eigen bijdrage per behandeling ligt een stuk lager. Daarnaast krijg je nog eens € 1.000 extra per verzekeringsjaar om te besteden aan de behandeling van je huisdier. Daarnaast zijn de vergoedingen per behandeling ook nog eens extra uitgebreid. Met een totaal verzekering weet je zeker dat alle onkosten bij ziekte of ongevallen verzekerd zijn voor je huisdier.

Eigen bijdrage Petplan Nederland

De eigen bijdrage voor Petplan Nederland is afhankelijk van het soort zorgverzekering dat je hebt afgesloten. Bij een basisverzekering betaal je altijd het hoogste eigen risico namelijk 50% bij plus is dit 25% en bij totaal 15%. Als je huisdier veel mankeert dan ben je dus een stuk voordeliger uit met een totaalverzekering. Als je gewoon een stok achter de deur wilt hebben dan kan je kiezen voor een basis zorgverzekering. Je weet dan zeker dat bij een dure behandeling de kosten voor een deel vergoed worden. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval of een onverwachte operatie. De kosten kunnen al snel flink in de papieren lopen. Ondanks de eigen bijdrage betaal je toch al snel een stuk minder dan zonder een huisdierenverzekering. De kosten zijn dan tenminste nog op te brengen bij de intensieve zorg van je huisdier.