proteqProteq is een Nederlandse verzekeraar die zich inzet voor consumenten. Het is een onderdeel van de bekende SNS REAAL groep, waardoor het een betrouwbare verzekeraar is. De verzekering biedt verschillende particuliere dekkingen, waaronder de huisdierenverzekering. Op het gebied van huisdieren ziektekostenverzekeringen is Proteq op dit moment de marktleider. Met al meer dan 15 jaar ervaring weet de verzekeraar precies wat er nodig is voor je huisdier. De verzekering staat bekend onder de naam Proteq Dier & Zorg. Sinds 2005 worden de verzekeringen alleen online aangeboden en afgesloten. Het declareren van de ziektekosten voor je huisdier gebeurd dan ook uitsluitend online.

Bewust verzekering

De bewust verzekering is een soort basisverzekering bij de huisdierenverzekering. Voor kleine ingrepen kan je vaak prima zelf betalen, maar je wilt wel verzekerd zijn als er iets serieus aan de hand is. Speciaal voor deze baasjes is er de bewust verzekering. Hierbij is een vrijwillig eigen risico die je zelf kan bepalen. Net als bij een echte zorgverzekering bepaalt dit natuurlijk de maandelijkse premie. De maximale verzekering is wel net zo hoog als bij een comfort verzekering. Voor de rest wordt vrijwel alles behandeld en zelfs chemo en de behandeling van kanker is verzekerd. Dit is bij sommige verzekeraars uitgesloten, maar gelukkig bij Proteq is dit gewoon gedekt.

Comfort verzekering

Een comfort verzekering is eigenlijk de middelste verzekering bij Proteq. Hierbij is de maximale dekking in 12 maanden absoluut hoog vergeleken met andere basis dierenverzekeringen. De verzekering heeft geen eigen risico alleen het consult bij een dierenarts of specialist is tot een maximaal bedrag per jaar. In tegenstelling tot andere basisverzekeringen zijn aandoeningen aan heupen en ellebogen gedekt. Onderzoeken via urine, ontlasting, bloed, mri ecg en echo is automatisch gedekt in de basisverzekering. Bijna alle behandelingen zijn inbegrepen alleen vaccinatie en crematie is optioneel.

Aanvullende dekking

Een aanvullende dekking kan bij Proteq alleen worden afgesloten bij een comfort verzekering. Hierbij kan je denken aan een vaccinatie dekking waarbij alle jaarlijkse vaccinaties gewoon gedekt worden, maar ook een crematie dekking. Zo is het laatste afscheid van je huisdier gewoon geregeld. Je kan ook kiezen voor een standaard aanvullende dekking. Hierbij worden kosten voor een gebitsbehandeling, fysiotherapie, homeopathie en gedragstherapie gedekt door de huisdierenverzekering. Stel je hond krijgt kanker dan is de behandeling vanuit de bewust verzekering gedekt tot het maximale verzekeringsbedrag. Maar de kosten van een chemobehandeling kan aardig hoog oplopen en je wil graag het leven van je huisdier redden. Met een aanvullende verzekering kan je deze kosten tot de max dekken zodat je huisdier altijd optimaal behandeld wordt tegen kanker.

Declareren bij Proteq

Bij Proteq gebeurd het declareren geheel online. Hierdoor kan een declaratie snel in behandeling worden genomen en krijg je snel je geld terug. Gaat het om een dure behandeling? Dan ben je al snel meer dan € 500 euro kwijt en Proteq begrijpt dat je dit liever niet wil voorschieten. Gelukkig kan je vanaf € 500 de kosten rechtstreeks laten betalen door de huisdierenverzekering. Je bent zo niet verplicht om de kosten voor te schieten voor je huisdier.