Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je jouw hond naar een hondenpension wilt brengen. De belangrijkste reden is natuurlijk dat je op vakantie gaat en je hond ook een leuke tijd wilt geven. Je kunt je hond niet meenemen op vakantie en kiest daarom voor een goed hondenpension. Het is slim om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Mogelijkheden om je hond goed te laten verzorgen terwijl jij op vakantie bent.

Kan iedere hond naar een hondenpension?

Per pension gelden er verschillende regels. In het algemeen is het belangrijk dat de hond aantoonbaar een geldige enting hebben gehad, compleet met die van kennelhoest. Het entingsbewijs kun je achterlaten bij het pension voor de hond mocht hij naar de dierenarts moeten gaan. Ook is het belangrijk dat de honden sociaal zijn en niet te dominant. Tevens is het natuurlijk belangrijk dat de hond ook sociaal is naar mensen en begeleiders.

Een testdag doen?

Het is mogelijk om de hond een dagje achter te laten bij een hondenpension. Dit hoeft niet per se te zijn om kennis te maken en om te zien hoe het gaat. Het is mogelijk om de hond een dag achter te laten, zonder dat hij er blijft slapen. Je kunt dan zelf zien hoe de hond terugkomt na een dag in het pension.

Wat zijn de kosten van een hondenpension?

De keuze voor een pension wordt natuurlijk op basis van een aantal punten gemaakt. De kwaliteit moet goed zijn om voor een hondenpension te kiezen. Qua kosten moet je rekenen op een prijs van 15 euro tot 20 euro per dag, als de hond alleen overdag blijft. Een hond ook laten overnachten is iets duurder en kent ook prijzen tussen de 15 euro en de 20 euro.  De kosten zijn dus niet extreem hoog. Het is slim om bij een goed pension op tijd de reservering te doen. Op die manier weet je zeker dat je een plekje hebt voor je hond bij een goed pension.

Kies voor kwaliteit!

Zoals bij zoveel zaken in het leven is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Door te kiezen voor de best mogelijke oplossing zal je op de lange termijn hier de vruchten van plukken. Wat immers als je hond treurig en misschien wel ziek terugkomt van een goedkoop pension? Dan kunnen de rekening van de dierenarts het alsnog een kostbare zaak maken.

Wat mag je verwachten van een goed hondenpension?

Je mag een goede zorg, een schoon kennel en gezond eten verwachten in een goed hondenpension. De meeste pensions hebben een grote speelweide en zorgen dat de honden bij soortgenoten komen om te spelen. Vaak wordt er een duidelijke splitsing tussen de kleinere honden en de jonge honden (tot een jaar) gemaakt. Bij sommige pensions voor honden krijgen ze een ruimte binnen.

Ook mag je verwachten dat er een verzorger aanwezig is welke met de honden speelt, ze bezig houdt en zelfs traint. Ook een goede vachtverzorging behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is het soms ook mogelijk om te zwemmen bij een pension voor honden.

Een hond krijgt dus eigenlijk eenzelfde vakantie als je zelf gaat krijgen. Misschien nog wel beter!

Onbezorgd op pad!

Als je hond in het honden pension is dan is het belangrijk om te weten, dat er goed voor je hond gezorgd wordt. Een goede verzorging voor je hond, lekker eten en voldoende aandacht in combinatie met een aantrekkelijk tarief zorgt er natuurlijk voor dat je voor een specifiek hondenpension gaat kiezen. Als je hond hierna ook nog eens helemaal fit en blij weer terugkomt dan is het gemakkelijk om in het vervolg ook voor dit pension voor je hond te kiezen.