hemaDe financiële consequenties van een ziek huisdier kunnen aardig hoog oplopen. Al snel ben je een paar honderd euro kwijt voor een ongelukje in de keuken of een infectie. Gelukkig dekt de Hema huisdierenverzekering zodra de kosten echt uit de hand lopen. Je hoeft zo nooit de afweging te maken of je een huisdier financieel wel kan behandelen. Doordat jou trouwe huisdier goed verzekerd is kan je met een gerust hart je diertje naar de dierenarts brengen. Je weet namelijk dat als de kosten uit de pan dreigen te reizen ze ineens gedekt worden door de verzekering. Dit is een fijn gevoel van zekerheid dat je hebt bij een Hema dierenverzekering.

Basisverzekering Hema

De Hema werkt altijd standaard met een basisverzekering waarbij je aanvullende verzekeringen kan uitkiezen. Er zijn dus geen meerdere pakketten en de verzekeraar zorgt er gewoon voor dat het simpel blijft. De standaard dekking is dus zeer uitgebreid zoals je van de Hema huisdierenverzekering gewend bent. Zo zijn consulten, behandelingen in klinieken en bij de dierenarts gewoon verzekerd. Een narcose en röntgenfoto behoort ook gewoon tot de standaard dekking. Dient je huisdier een MRI scan te ondergaan dan is deze voor 50% gedekt door de verzekering. Vrijwel alle behandelingen zijn gewoon verzekerd en tevens de medicijnen. Euthanasie is tevens gedekt en hier dien je niet aanvullend verzekerd voor te zijn. Het enige wat Hema wel vraagt is een wachttijd van dertig dagen voor de verzekering van je hond.

Aanvullende verzekeringen Hema huisdierenverzekering

Ondanks dat er een zeer uitgebreide basisverzekering is blijft de aanvullende verzekering van Hema bestaan. Je kan het basispakket zo aanvullen met zorg die je nodig denkt te hebben. Gebitsproblemen komen vaak voor bij een hond en de kosten kunnen hoog oplopen. Speciaal voor deze zorg kan een tandarts worden ingeschakeld. De kosten zijn tot maximaal € 500 voor de tandarts gedekt. Dit is slechts een voorbeeld van de aanvullende verzekeringen van de Hema.

Chemotherapie

Het is een vreselijk idee, maar veel honden krijgen er op een latere leeftijd mee te maken. Baasjes moeten de verschrikkelijke beslissing nemen om de hond te behandelen of in te laten slapen. Gelukkig kan je een hond behandelen met chemotherapie bij een Hema huisdierenverzekering. Met een aanvullend pakket wordt tot 50% van de kosten gedekt bij de behandeling van kanker. Zo is de financiële keuze een stuk eenvoudiger om het leven van je trouwe viervoeter te redden. Hiervoor dien je dus wel aanvullend verzekerd te zijn bij de Hema.

Eigen risico

De Hema huisdierenverzekering heeft een vast eigen risico per declaratie van € 45. Dit klinkt als veel geld vooral als je alleen één consult hebt gehad. Gelukkig kan je declaraties opsparen en op een later moment indienen. Hierdoor verdeel je het eigen risico over meerdere situaties. Handig als je huisdier niet heel vaak naar de dierenarts hoeft te gaan. Je krijgt zo het geld terug van de verzekering alleen op een later moment omdat je de declaratie later indient. In ruil daarvoor kan je dan wel de kosten verdelen, waardoor je uiteindelijk meer geld van de Hema huisdierenverzekering terug krijgt.