Kattenverzekering

katBij het nemen van een huisdier komt er een hele verantwoordelijkheid kijken. Zo moet je niet alleen zorgen voor voldoende voer, maar ook voor eventuele medische kosten. Vaak sta je hier niet bij stil tot je kat iets gaat mankeren. Het is belangrijk dat je kat de juiste medische zorg krijgt. Met een kattenverzekering wordt een groot gedeelte van je medische kosten gedekt. Afhankelijk van wanneer je de verzekering afsluit en het soort verzekering kan er zelfs een volledige dekking plaatsvinden. Hierbij worden medische kosten voor 100% vergoed. Soms kan het wel voorkomen dat je gebruik dient te maken van een eigen risico. Het eigen risico varieert per katverzekering.

Vergoeding bij behandelingen van katten

Er zijn wel meer dan 1.000 verschillende aandoeningen waar je kat mee te maken kan krijgen. Eén van de meest bekende aandoeningen is blaasgruis, bloedarmoede, nierklachten, huidklachten, longontsteking, oog klachten en infecties. Als je kat op straat loopt dan komen daar nog eens ongevallen en vechtabcessen bij kijken. Bijna alle behandelingen worden standaard bij een kattenverzekering gedekt. Je krijgt hierbij vaak een 100% vergoeding en soms dien je een eigen bijdrage te betalen. Jou kat hoeft zo niet met een aandoening te blijven rondlopen. Zowel het consult bij de dierenarts of eventueel de specialist wordt betaalt als de behandeling en medicijnen.

MRI scan en röntgenfoto

Soms is intensieve zorg voor je kat nodig. Je komt hierbij al snel terecht bij een specialist waar je al snel veel geld betaalt voor enkel alleen het consult. Een specialist maakt al snel gebruik van een MRI scan of röntgenfoto om de oorzaak van je zieke kat te achterhalen. Met een verzekering voor de kat achterhaal je niet alleen de oorzaak, maar worden de kosten van de behandeling en het achterhalen van de oorzaak gewoon vergoed. Het enige waar je mee te maken krijgt is een eigen risico. Dit is een vast bedrag per vergoeding of 10% van het totaalbedrag. Je kan zo met een gerust hard zorg dragen voor het beter worden van je huisdier.

Crematie van je kat

Helaas weten we allemaal zeker dat je kat niet het oneindige leven heeft. Een crematie is natuurlijk een waardig afscheid voor je kat, maar kost uiteindelijk veel geld. Gelukkig kan je met een kattenverzekering ervoor kiezen om eventuele crematie kosten te dekken. Zo wordt de crematie van je kat gewoon betaalt door je verzekering. Zo wordt van begin tot het eind gezorgd voor jou favoriete huisdier. Je hoeft je zo nooit financiële zorgen te maken dankzij een verzekering voor de kat.

Verzekering kat online afsluiten

Je kan een verzekering kat direct online afsluiten en per direct laten ingaan. Het is slim om dit zo jong mogelijk te doen zodat de kosten direct gedekt zijn. Zo wordt bepaalde zorg niet uitgesloten omdat de verzekering pas achteraf is afgesloten. Sluit direct je verzekering kat af en zorg voor de juiste zorg met een vrije dierenarts keuze. Jou kat krijgt vanaf nu de beste zorg die er is dankzij de verzekering.