kruidvatDe Kruidvat huisdieren verzekering klinkt als een product van Kruidvat, maar is officieel een onderdeel van Ohra. Je huisdier is dus eigenlijk onder een andere naam en pakket verzekerd bij de bekende verzekeringsbank. Je weet zo zeker dat je huisdier goed verzekerd is en je geen risico loopt. Alles wordt wel online geregeld via de speciale website. Zo kan je online je kosten declareren en je verzekeringszaken regelen. Door online je zaken op orde te krijgen bespaar je veel geld. Online declareren is namelijk goedkoper en dit zie je terug in de scherpe premie.

Basisdekking

De Kruidvat huisdieren verzekering werkt vanuit een basisverzekering. Hierbij kan je dan aanvullende verzekeringen afsluiten, maar er zijn geen verschillende pakketten. Je verzekerd dus gewoon standaard je huisdier voor een bepaalt bedrag per maand. In de basisverzekering zit in principe alle zorg die je huisdier nodig heeft. Hier is verder niet veel aan veranderd. Zo ben je standaard voor vrijwel alle behandelingen en consulten verzekerd tot een bedrag van € 3500 per jaar. Daarnaast heb je een vrije dierenarts keuze zodat je zelf kan bepalen waar jou huisdier naartoe gaat. In het basispakket zijn de ziektekosten, röntgenonderzoeken, afslankmethodes, operaties en medicijnen verzekerd.

Aanvullende reisverzekering

In het buitenland loop je vaak tegen andere ziektekosten op dan thuis. Alleen als je huisdier onverwacht in het buitenland ziek wordt dan heb je een groot probleem. Je trouwe viervoeter is hier namelijk niet verzekerd. Gelukkig kan je een aanvullende reisverzekering afsluiten zodat noodzakelijke medische kosten in het buitenland gedekt zijn. Je kan dus niet voor een vaccinatie in het buitenland terecht en deze claimen op je aanvullende reisverzekering. Dit dien je gewoon zelf te betalen. Het gaat dus alleen om noodhulp als je huisdier onverwacht ziek wordt in het buitenland.

Crematie

Als je huisdier overlijdt dan wil je natuurlijk een waardig afscheid. Je dient hier vaak zelf voor te betalen zelfs als je een crematie nodig hebt. De kosten van een crematie kunnen gedekt worden met een aanvullende verzekering bij de Kruidvat huisdieren verzekering. Hier is wel vooraf een vastgesteld vergoeding dus het is niet mogelijk om hele speciale wensen toe te voegen. Je bent dus afhankelijk van de prijs die door de verzekering vooraf bepaalt is. Alle kosten hierboven dien je helemaal zelf te betalen met een Kruidvat huisdieren verzekering.

Eigen risico

De Kruidvat dierenverzekering is met één vast laag eigen risico. Het maakt niet uit of je een rekening van € 1.000 indient of van € 100 je betaalt altijd € 35. Kruidvat begrijpt dat dit bij sommige verzekeraars teveel geld kost als je slechts een paar kleine behandelingen hebt gehad. Gelukkig kan je ervoor kiezen om in een half jaar tijd al je rekeningen te verzamelen en tegelijk in te dienen. Je krijgt misschien iets later je geld, maar in ruil daarvoor wordt het eigen risico verdeeld over meerdere rekeningen. Je hoeft zo uiteindelijk minder geld te betalen en zelfs kleine behandelingen kan je zo indienen.