Leven als een hondengod in China

hondChina staat een bekend als een volk met gewoontes die we in het westen niet goed kunnen begrijpen. Met de groeiende welvaart nemen die opvallendheden steeds sterker toe. De hond, van nature geen huisdier in China, wordt door een rijkere bovenlaag van de bevolking steeds meer als huisdier gehouden. Aan het eind van hun dierenleven worden honden niet zomaar begraven of gecremeerd, maar worden hele exclusieve uitvaarten georganiseerd. To het absurde aan toe, waarbij de overleden hond het aan luxe in ieder geval weinig ontbreekt.

Uitvaarten tot wel € 10.000

Alsof het rijke leventje niet voldoende is geweest worden honden van rijke baasjes in China op luxueuze wijze uitgezwaaid. Kosten nog moeite worden gespaard en er zijn zelfs begrafenissen geweest die in de duizenden euro’s liepen. Zie hieronder ook een aantal hondenuitvaarten:

hondenuitvaartIn de tijd van Mao Zedong waren huisdieren verboden. De huisdierenmarkt is China is nog steeds volop in ontwikkeling en er gaat naar verwachting in 2019 verdubbelen tot ruim 2 miljard euro, dat is meer dan in de Verenigde Staten. Daardoor, in combinatie met de groeiende Chinese economie een stijgend aantal dure hondenuitvaarten verwacht. Ongeveer 7% van de Chinezen hadden een huisdier in 2014. Hondenbaasjes kunnen hierbij overigens geen beroep doen op hun hondenverzekering. De kosten voor de crematie of begrafenis moeten zelf worden gedragen overigens. Mocht u als Nederlandse eigenaar ook een uitvaart voor uw hond willen verzorgen, dan zult u logischerwijs ook zelf opdraaien voor een buitensporige crematie. Er zijn echter ook hondenverzekeringen, die wel het een en ander vergoeden. Voor een overzicht kunt u terecht bij www.honden-verzekering.nl. Een website die alles uitlegt over hondenverzekeringen en vergelijkt.