Verzekeringsvormen

verzekeringsvormenAls je een huisdier gaat verzekeren dan krijg je al snel te maken met verschillende verzekeringsvormen. De pakketten lijken veel op elkaar, maar in de praktijk blijkt dat geen enkele huisdierenverzekering hetzelfde is. Er zijn een aantal onderdelen waar je op moet letten en eventueel verder moet gaan uitbreiden. Zodat je zeker weet dat jou huisdier de juiste zorg krijgt zodra het nodig is.

Ongevallen en verwondingen verzekering

De ongevallen en verwondingen verzekering is een losse verzekeringsvorm en staat eigenlijk los van de huisdierenverzekering. Je dient deze vaak als aanvullend pakket af te sluiten, maar het is ook mogelijk om de verzekering los af te sluiten. De verzekering is goedkoper dan een normale huisdierenverzekering. Maar dit komt doordat alleen medische kosten verzekerd zijn die aantoonbaar veroorzaakt zijn door een ongeval. Als er geen ongeval heeft plaatsgevonden dan zijn de kosten niet gedekt. Het is handig om deze verzekering als aanvullend pakket te hebben. Het is alleen geen aanrader om deze los af te sluiten. De kans dat je huisdier ziek wordt is vele malen groter dan dat je huisdier een ongeluk krijgt.

Ziektekostenverzekering

De ziektekostenverzekering is de meest gekozen verzekering bij huisdieren. Hierbij worden bijna alle medische kosten van je huisdier verzekerd. Denk hierbij aan het consult bij de dierenarts of specialist tot de behandeling van je huisdier. Afhankelijk van het soort verzekering wordt er tot een bepaalt bedrag uitgekeerd. Hierbij wordt vaak wel een eigen risico gerekend voor de behandeling. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage. Soms is een vast bedrag voordeliger en andere keren is een percentage voordeliger. De vergoedingen zijn vooraf bekend gemaakt en kan je online met elkaar vergelijken.

Reisverzekering

Als je naar het buitenland op vakantie gaat en je huisdier gaat mee dan zijn medische kosten vaak niet gedekt. Toch kan je huisdier onverwacht ziek worden in het buitenland. De medische kosten kunnen soms een stuk duurder zijn in het buitenland. Door een reisverzekering af te sluiten voor je huisdier zijn deze kosten gewoon gedekt. Het is wel verplicht om een Engelse of Duitse nota mee te nemen als bewijs van de kosten. Bij thuiskomst in Nederland krijg je de kosten vervolgens teruggestort op je bankrekening.

Chemo- en radiotherapie verzekering

Bijna 50% van de huisdieren krijgt op oudere leeftijd te maken met kanker. Dankzij moderne behandelmethodes is het leven van katten en honden te redden. Net als bij mensen kan er een chemo of radiotherapie worden opgestart. De kosten zijn alleen te hoog om even betaalt te worden uit de eigen portemonnee. Dankzij de huisdierenverzekering worden deze kosten gewoon vergoed.

Sterilisatie / Castratie verzekering

Op jonge leeftijd worden huisdieren vaak gesteriliseerd of gesteriliseerd om gedragsproblemen of ongelukken te voorkomen. De kosten van deze ingreep kunnen al snel hoog oplopen en € 170 is eigenlijk niets. Vooral als je een teefje laat steriliseren loopt het bedrag al snel hoog op. Met een huisdierenverzekering dek je deze kosten af en betaal je gedurende het jaar een beetje meer premie. Je dient hier dus wel een aanvullende zorgverzekering voor af te sluiten.